Torggata går for gull

Torggatata før

Burger King er starta bygging av i Torggata. Fra før har man Starbucks, nå har her forleden kommet Mustang Sally, blomster og klær, fra før Yummy Heaven, godteributikk. Samt VAN’S STORE. Sko. Torggata blir amerikanisert.

Torggata har forandret seg på få år, i forbindelse med at gata har blitt gågate hele veien for halvannet år siden. Høytidelig åpning ved ordfører og Olav Thon, dermed er det nytt.
Mustang Sally, det siste tilskuddet, har navn etter låta, Mustang Sally, fra 1965, kjent gjennom cover av Wilson Pickett, deretter covra av utallige artister. Rhytm & Blues. Yo.
Mustang Sally – sjappa er norsk. Første versjon er på Thorshov, fra 7 år tilbake, nå ekspanderer de. Dermed er sjappa noe retro, bil var fashion før. 50-60-tallet, da man laga låta Cadillac, amerikaner!
LOKK SHOP, selger hodeplagg, caps og hatter, og dette er spesialbutikk for slikt, dermed kan man se Torggata del 2 mot elva i stort, som underliggende retro med de gamle kebabsjapper fra Amir til Mediterranean, tradisjon og fornyelse! Working for the yankee dollar!
Før var denne korte gata, fra Arbeidersamfunnets plass til Hausmannsgate, en meget rik innvandrergata, og flere etablissementer er her fortsatt, som Kinarestaurant og Cacadou og Café Sara.
Det lyse preg er jo eklatant her, lysende, der man går her i en type kinesisk by, og ikke minst minner gata med Burger King her om New Orleans. Torggata jazz!
Burger King skal være ferdig 6. juni.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: