Torggata

Torggata gågate

Torggata

Våkner
fra dvale
folk
går varme
sjarm
svever
mellom
bygningene
ydmykt

Torggata opparbeides til gågate. Lang prosess, der Torggata Blad har vært delaktig. Fortauene blir bredere, noen få parkeringsplasser, for varelevering, en ny tid. Torggata gågate helt gjennom.
En interessant prosess! Gågate er ikke bare bare, før var ytre del av Torggata kafé- og kebabgate, med rimelig billige kafeer og restauranter all over, nå er det en ny greie, med lite biler og ikke drosjer noe videre og gentrifisert som faen.
Tre nye kafeer i siste avsnitt, fra Osterhausgata til Hausmannsgate, Crow, Taco Republica og Astoria, noe helt nytt, i tillegg til Sara og Cacadou og i det siste Turkish Delight, et rotterace har det vært for å etablere seg her blant oss!
Panta rei! Alt flyter fint gjennom Torggata! Gentrifisering ja, men på de fastboendes premisser, vi er bevisste folk, som ikke Grünerløkka var, som var arbeiderklasse drikkfeldige, det er ikke vi, vi er moderne mennesker som diskuterer på kafé og ikke søpler.
Kafévirkeligheten blir en annen, men det er fortsatt dialogen som fungerer. Fint med nye folk!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: