#UNMUTEGAZA

Tekst #Unmutegaza Foto Belal Khaled – Mahmoud Bassam – Majdi Fathi – Saher Alghorra – Sameh-Nidal Rahmi – Mariam Abu Dagga Foto fra aksjonen Nima Taheri

UNMUTEGAZA er en internasjonal aksjon som uttrykker sympati med palestinere og viser fram krigens grusomheter ved å lage nye kunstuttrykk av fotojournalistersdokumentasjon fra Gaza. De følgende bildene er fra #UNMUTEGAZA-aksjonen i Oslo som ble gjennomført av Subvertising Norway.

Fra #UNMUTEGAZA:
Som mange andre mennesker over hele verden er vi sjokkert over situasjonen i Palestina, og har vært det i mange år. Palestina er under ild. Tusenvis av sivile dør i Gaza. Våre vestlige lands regjeringer i Europa er medskyldige i dette folkemordet. Stillheten deres gjør vondt.

Dessuten er muren som beleirer Gaza mye mer enn en betongmur i dag. Etter det tragiske angrepet 7. oktober, tillater ikke Israel journalister å gå inn i Gaza. De har også kuttet elektrisitet og internett, og laget en mediesperre som hindrer en balansert journalistikk. Heldigvis er det fortsatt noen få fotojournalister inne i Gaza som risikerer livet for å dokumentere hva som skjer der. På grunn av fotojournalistikkens etikk gir bildene de tar en sann beretning om hva som skjer i Gaza. De blir ikke manipulert av AI eller transformert på noen måte.

Vi har startet en kreativ bevegelse der vi inviterer kunstnere til å lage kunstverk fra bildene laget av disse fantastiske journalistene, og legger til MUTE-symbolet, og vi oppfordrer publikum til å henge dem opp i byene der de bor. Bare en liten gest for å si at VI IKKE ER ENIG, VI ER IKKE MEDVIRKENDE, VI SER IKKE BORT. Så vi printer ut og henger opp. Printer ut og henger opp.

Ved å lage kunstverk basert på bildene til disse profesjonelle fotojournalistene, ønsker vi å bygge en bro mellom vårt fellesskap av kunstnere, de som møter døden hvert sekund i Gaza, og verdens innbyggere. En enkel måte å støtte på, samtidig som du viser sannheten om hva som skjer.

Kunstnere er anonyme på utskriftene, siden formålet med dette initiativet er å støtte fotojournalistenes arbeid, forsterke stemmen deres på en kunstnerisk måte for å utvide omfanget av spredningen og øke bevisstheten om situasjonen. Det handler ikke om oss. Dette er grunnen til at vi på utskriftene bare oppgir at de er basert på et bilde av fotojournalist (navn), Gaza, dato for bildet.

Vi deler verkene på vår nettside www.unmutegaza.com og på sosiale medier @unmutegaza, og publikum slutter seg til bevegelsen ved (gratis) å laste ned PDF-filene og henge dem opp over hele verden. Vi ber folk om å dele bildene av de limte utskriftene med oss.

PASTE AND PRINT

unmutegaza #printandpaste #ceasefire

Fotojournalistene i Gaza vi jobber med:
Belal Khaled – Mahmoud Bassam – Majdi Fathi – Saher Alghorra – Sameh-Nidal Rahmi – Mariam Abu Dagga –

Noen fotojournalister som også fortsatt rapporterer på stedet er:
Bashar Taleb – Doaa Albaz – Doaa J. Rouqa – Hamdan Dahdouh – Loay Ayyoub –Mahmud Hams – Mohammed Al Masri – Samar Abu Elouf – Suhail Nassar – Wissam Nassar – Motaz Azaiza

Les mer om prosjektet og se flere bilder her:
https://unmutegaza.com/

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: