Urgamle norske tradisjoner, ved en av dem

Ullsokinger vs Frøysokinger!

ullsokkinger
Her snakker vi urgammal norsk tradisjon. Det er vel knapt noen som husker dette lenger, og i hvert fall ikke hvordan det hele starta, men denne feiden har vært blodig alvor siden lenge før svartedauen.
En teori er at det oppsto med interessekonfliktene mellom de nomadiske veidemannskulturene (Ull) og de fastboende agrarkulturene (Frøy). Siden har vi krangla og slåss og kverka hverandre i uminnelige tider.
Man antar jo at denne konflikten er gravlagt i historien. Nå er det moderne tider, og ullsokinger og frøysokinger har i generasjoner spleisa sine gener, slik at begge parter er til stede på familieselskaper og slektstreff (og hei hvor det går i blant!).
Men lell, det rykker i nerva noen ganger når en rastløs sjel med ull i ryggmargen møter en brautende burobeng av en frøysoking, og som det har blitt observert og kommentert av flere: Det er da påfallende hvor mange små bygder på landet som har to kirker kloss attmed hverandre, to pizzeriaer, to kinarestauranter, to bensinstasjoner etc.
«Vi» menger oss fortsatt ikke med «dem», selv om ingen lenger husker hvorfor…

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: