USA

usa

Dette landet er fint. God natur, og fine mennesker. Det politiske system er en arv fra for lenge siden. Dessuten har USA stort militærvesen, der det sies at forsvarsbudsjettet er på 4 prosent av brutto nasjonalprodukt, men 48 prosent av verdens forsvarsbudsjetter totalt. USA is huge.
Allting er størst i Amerika! Javel, og man sier at USA har det beste i verden og det verste i verden! Hard times, it was the best og times, it was the worst of times, Charles Dickens’ innledning til A tale of two cities, London og Paris under den franske revolusjon.
Nøff. Cloud proud, kunst og kultur på høyt nivå og masse fine band! Popular culture i dette landet er vederstyggelig praktfullt! Se konserter med Prince, og du skjønner folkedypet. Purple rain, og Faith No More og fra før Nirvana og det fins gypsy bands og everything!
Kulturen, som er dypt fra det indianske, der Neil Young troner fra Canada og vi ser the outskirts av store byer, utsida, dalstrøka utafor, outskirts er utafor drabantbyer, opplever jeg, som Kolbotn og Lørenskog. Bærum, for Oslo.
Bruce Springsteen kommer fra New Jersey, New Yorks oppland, Long Branch, en times biltur fra New York. Type Fredrikstad. Da overskrides statene, grensene, Springsteen kommer til sin rett som transcendent artist, flyr over hele kloden. The Boss!
New York, Newark, et sted, man aner det mangfoldige innen alle steder, man må skaffe seg mer og mer lokalkunnskap. Newark, er i New York Metropolitan Area, bare 13 km fra Manhattan Port, så dermed er grensene bare fiktive her ja.
Skjønner!
Eliten i dette landet, hvor fins de, her og der.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: