Utkast 1 og 2

Utkast 1

Kjemper du eller mottar du? God eller ond – hva er forskjellen? Selv en skitten tanke er ondskap i universets ringspill.

Tekst og tegning Magnus Vanebo

Lærer: rase er en sosial konstruksjon, og hvite menn er patriarkalske undertrykkere. Vi må hjelpe folk med andre hudfarger frem. Vi må også hjelpe kvinner opp og frem. Menn elsker å ta makten for så å snakke over kvinner hele tiden!

Hvit mann: …

Lærer: Synes dere menn har sagt svært lite denne timen, er det fordi dere ikke klarer å engasjere dere for feminisme og avkolonialisering? Dere hvite menn har undertrykt flere generasjoner av mennesker, og dette er problemer vi må tørre å sette på dagsorden. Rasisme og sexisme må alltid nedkjempes! Neste gang skal vi ha om minoriteter og urfolk – er det noen samer her?

Hvit mann: rekker opp hånden

Lærer: wihuuu klapp klapp DEG må vi høre mer fra neste gang!! Det er jo kjempespennende at du er same til tross for at du var det arketypiske bildet på fienden for bokstavelig talt ett sekund siden. Nå vet jeg imidlertid at du har litt sameblod flytende i årene dine, og den genetiske profilen din er vanntett. Samene er kjempebra, men vi hvite kan ikke snakke på vegne av dem. Vi skal lytte og lære, og nå har vi jo en vaskekte blodsame til å lære oss litt om dem! VEL, timen er over. Husk at raser er en sosial konstruksjon og at menn alltid snakker over kvinner! (Herregud jeg elsker å prate for denne forsamlingen av stort sett kvinner på denne institusjonen hvor elevene stort sett er kvinner og administrasjonen stort sett ledes av kvinner i denne staten ledet av stort sett kvinner – jeg føler at jeg tar makten tilbake fra disse forjævlige kritthvite metoovergriperguttene på noe og tjue år som ikke eier nåla i veggen og blir swipa forbi på tinder fordi majoriteten av kvinner mener at 80% av alle menn er under gjennomsnittlig attraktive, men hadde de bare vært mer ”modne” og snakket om følelser hadde de kanskje ikke drept seg selv i hopetall og ikke hatt det så vanskelig på skolen og i arbeidslivet, haha – menn må rett og slett manne seg opp! Vær en mann! Ikke snakk til meg om problemene dine, det er så sykt usexy. Tjen mer enn meg, vær høyere enn meg, vær sterkere enn meg, vær smartere enn meg, kvel meg mens vi har sex, riv meg i håret, og lat som du er bedre enn meg!! Sykt at menn tjener mer enn kvinner i 2019, fy faen – spesielt når kvinner har enormt mye mer sykefravær, tar ut enormt mye mer i velferdsgoder, skatter mindre og blir kvotert inn overalt i tillegg til at vi tar høyere utdanning, finner en jobb og så hopper ut av arbeidslivet i 10 år for å føde unger mens dere andre undertrykkere betaler for det. Jeg trenger ikke en mann! Jeg står på mine egne bein. Ta de kvalme 50tallshusmorfantasiene dine og kastrer deg med dem, så klart skal dere betale for at venninnene mine valgte å ta en legeutdanning i syv år, for så å hoppe på familievogna mens samfunnet mangler leger og øvrig helseberedskap? Jeg ler hver gang jeg ser en fyr falle om på gata og ikke får hjelp i tide – nok en hvit privilegert drittsekk som bare tar opp plass!! Fy faen jeg hater menn, men gud som jeg gleder meg til å bli rundpult av tinderdaten min etterpå. Han er så syyykt sexy og ingen tør å kødde med ham :0 !!!)

Utkast 2

yo nigga that sum real nigga shit smoke crack erryday cmon bruh*
”Den hiphopen der liker jeg ikke fordi de sier så mange stygge ord og så bruker de dop og synger om at de raner folk som oss.”
”Ja, det kan du si.”
”Hva får et menneske til å bli så sint?”
”Vel, Antoinette, det er mange av dem som ikke er særlig bemidlet. Kultur, inntekt, utdanningsnivå og geografisk plassering har en del å si i slike spørsmål – det du oppfatter som blindt raseri kan være utløp for utåleligheten selv. Å være slem er å være svak. Å være ond er å gå god for sin egen forvirring, sårbarhet og usikkerhet. Vi er nesten alle redde for å dø, men hva tror du egentlig om det? De sier man skal ta tyren ved hornene, møte andre med respekt – behandle verden slik du vil at den skal behandle deg, men når du først ligger der og VET, ja du VET, at dette faktisk skjer. Hva gjør du da? Er du like beinhard? Like fast? Ser du fra pannen og retter opp ryggen? Kjemper du eller mottar du? God eller ond – jeg vet da sannelig ikke forskjell. Selv en skitten tanke er ondskap i universets ringspill, men så er den jo en gang også bare en tanke, vibrasjon, impuls og et signal. Kanskje handler det om hvordan du ser og hvordan du svinger.”
”Jøss, Georg. Hvor har du lært alt dette?”
”Antoinette, jeg har ikke lært det, jeg åpner meg bare.”
”For hva da, Georg?”
”For uendeligheten, Antoinette.”
”Dette låter jo nesten litt mystisk – er det noe de sier på seminarene du deltar på?”
”Nei, det er noe du og jeg har i oss.”
”Men hvorfor ser alt ut som det gjør, da? Hvis vi alle kan lære dette?”
”Fordi alle vil ha, men ingen deltar, Antoinette, dra av deg buksene nå.”

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: