Valg

.
Hvem vinner valget og hvorfor?
Dramaturgi. Deltager og tilskuer. På Litteraturhuset. Wergelandsveien, dette er ømt. Valget er på gang, siste uka, og det er merkelig stemning nå. Studenter og journalister. Facebook, det er ikke på Tirilltoppen, valgets stemning er rødt.
Vi sitter her og kikker litt på facebook valgomat, hvordan har det blitt slik, la ekspertene bestemme for deg?? Her er også fire stk titulert Eksperter, og dette er dumt.

BERNT AARDAL – professor i statsvitenskap; ekspert på valg, velgeradferd og opinionsmålinger.
GUNN ENLI – professor i medier og kommunikasjon; ekspert på politisk kommunikasjon og sosiale medier.
EINAR LIE – professor i historie; ekspert på økonomisk politikk.
CATHRINE MOE THORLEIFSSON – forsker i sosialantropologi; ekspert på nasjonalisme og identitet.

Jeg er dermed her for å ta dette opp til diskusjon, dette ekspertveldet, det er ikke noe som jeg har noe med å gjøre, dermed er jeg her først for å ta dette ned til rævva.
Tvangsnevrotiske eksperter!
Traff en Venstremann i går, feit, han var opptatt av matfatet, selvfølgelig, derfor nei til oljeboring i Lofoten som fanesak!
Vi har alle vårt, leit at jeg ikke er feit, men jeg er ikke helt med på dette med interesser i politikk, jeg har det bra nok i Norge, foretar ikke noen analyse av dette valget med hensyn på hva som er mine interesser.
Mine interesser er å ha kule folk å snakke med, ha gode samtaler og forhold, og det er ut fra det alle forhold kan vurderes.
En ekspert er en som har god greie på det som ligger langt hjemmefra!
Don’t cry for me Argentina, den låta har jeg i meg, hadde jeg på veien hit, dette betyr noe, for meg er dette Juan Peron, og dermed oppleves Støre som en norsk Peron.
Ok, han kan da vurderes som statsminister, lyttende.
Ok, en teit møteleder som forbigås i stillhet, en dritt og møkk fjott. Litt morsom. Universitets rektor innleder, dust han også. Faen.
Den egosentriske posisjon er der og må drepes.
Akk, trollet sprakk, dette er jo ikke lett for en som tyr til gonzo når det gjelder, som idiot akademisk bakgrunn overalt rundt meg i familie, vekk med det.
Universitetet er noe som er grunnkunnskaper som alle må ha, det er det.
Vel, vi får nå Bernt Aardal som snakker i kurver, og også ikke har noen som helst interesse. Nei, i og for seg et punkt han viser nå, også i kurve, at MDG, SV Rødt samla har gått meget fram siden forrige valg.
Han kaller dette politikk. Faen.
Nei, der forlot vi åstedet, harmdirrende, kasta krykkene og gikk selv, nå er det nok.

I ettertankens lys er det å betrakte dette panelet av bedrevitere som lumske. Uffameg! At disse skal si noe om folk og om hvordan politikerne kommuniserer og betrakte det de kaller velgermassen som noe pent og pyntelig, det er et tegn i tiden at MDG har gått fram, og Senterpartiet fram, som norske grunnplan som ikke vil bli styrt. Vi vil styre sjæl! All makt til folket!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: