Vinn eksklusivt kunstverk

Vervekampanje

Motta et ekte kunstverk ved å verve enten deg selv eller noen helt andre!
Torggata Blad har skaffet til veie et begrenset opplag tegninger som er produsert ved hjelp av en helt spesiell blyant.

Betingelser

For å kunne motta et av de eksklusive kunstobjektene, må du verve enten deg selv (eller en annen) som korttidsabonnent; dvs. at du forhåndskjøper Torggata Blads kommende nummer om demokrati inkl. porto for 300 kr. Ordinær pris for dette ville ha vært 450 kr. Da sparer du en hel del og mottar i tillegg et håndlaget kunstverk i en stilfull og tidløs ramme. Det referansetunge verket har tittelen «Mor, far, barn» og er satt i en ramme på 12 x 12 cm, slik at vervepremien lett lar seg presse inn blant andre objekter i din private kunstsamling (evt. i en skuff).
Betal til VIPPS-nummer 559855 og merk innbetalingen med «vervepremie» + ditt navn og din adresse.

Historien om blyanten

Cartrain (f. 1991) er en britisk tagger og gatekunstner. Første gang han kom i klammeri med Damien Hirst, verdens mest formuende billedkunstner, var i november 2008 da Hirst saksøkte Cartrain som hadde laget digitale collager med avbildninger av Hirsts berømte diamantbesatte hodeskalle, For the Love of God.

Cartrains internettgallerist ved 100artworks.com turte ikke annet enn å imøtekomme Hirsts krav om utlevering av collagene, til tross for at det også i England anses å være lovlig å bruke et eksisterende kunstverk til å lage et nytt kunstuttrykk av. Mens saken verserte i engelske medier, kom det også fram at Hirst selv hadde lånt ideen med en diamantbesatt hodeskalle av en tidligere medstudent som hadde laget nettopp slike kunstobjekter i studietiden ved akademiet.

I juli 2009 spaserte Cartrain inn i Tate Britain og tok med seg en blyantpakke med Faber Castell 1990 Mongol 482 series fra Damien Hirsts installasjon Pharmacy. Cartrain laget deretter en fake-wanted-plakat som ble spredd over hele London og som erklærte at blyantene hadde blitt stjålet, og at dersom noen hadde noe informasjon om saken, ble de oppfordret til å ringe politiet.

Cartrain spredte samtidig følgende erklæring:
For en sikker tilbakeføring av Damien Hirsts blyanter, krever jeg å få tilbake collagene som ble tatt fra meg i november 2008. Det er ikke et urimelig krav at jeg får verkene mine tilbake mot at han får sine blyanter. Jeg har forsøkt å løse denne saken via epost, men har hittil ikke fått noen respons. Hirst får frist til ut måneden med å løse dette, ellers kommer jeg til å spisse blyantene 31. juli. Han har herved blitt advart.

Cartrain ble senere arrestert for tyveri og ilagt en bot på £ 500 000. Kunstnergruppa Red Rag to a Bull igangsatte en støtteaksjon for å samle inn penger som skulle dekke Cartrains bot. Medlemmer av kunstnergruppa tegnet hodeskaller med Hirsts blyanter, og tegningene ble solgt via kunstnergruppas hjemmeside. Heldigvis ble det opprinnelige kravet frafalt, for salget av blyanttegninger førte kun til et innsamlet beløp på 200 £.

Torggata Blads redaksjon fikk nyss om støtteaksjonen da den pågikk, og fikk kjøpt en av blyantene for å arrangere en liknende innsamlingsaksjon i Norge. Men da kravet frafalt, ble ikke vårt bidrag aktuelt lenger, så blyanten forble uspisset i flere år. Nå har den imidlertid blitt kvesset og brukt til produksjon av en håndfull enestående kunstverk.

Betal til VIPPS-nummer 559855 og merk innbetalingen med «vervepremie» + ditt navn og mottakeradresse. Vervepremien og neste «Demokrati»utgave av Torggata Blad blir sendt med posten så snart betalingen er registrert.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: