Volkswagenskandalen

volkswagen-gti-clubsport-6-970x647-c

Defeat device installert i folkevogn, for å lure de som testa bilen. Hvordan kunne dette skje? Vi lurer en del på dette og har ikke mye kunnskap om feltet. Defeat device. Dette er ikke nytt, det har foregått over lang tid, se https://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_emissions_violations . dette er noe å se for seg som bilindustriens kollektive selvmord, et langsomt suicid, bilens tid er forbi, i første omgang dens hype.
Dette har interesse. En kultur for juks oppsto i Tyskland, og dette virker rent psykotisk, der de så hva som var i ferd med å skje og Herr Schwindel gikk på ren løgn. Man kan ikke forstå annet.
Det er som en Roald Dahl novelle, man ser for seg livsløgnen skride under bordet og de vet hva de driver med men det er ikke tematisert, for skam føles ikke, det er bare er sånn, det som er feid under teppet.
Crime Shame and Reintegration i firmaer som har drevet ulovlig uten skam. Skjønner, var på et seminar på Krminologi på 90-tallet om det, der en fra Økokrim holdt et innlegg om at i kriminelle bedrifter eier de ikke skam!
En bedriftskultur er oppstått som er religiøs, på et vis, der de hyper hverandre og dyrker hverandre og man kan undre seg på hvor mye dop de bruker. Kokain
Høy på sitt produkt! Som i oljeindustrien, egosentriske barneromper som Hitler fikk inn som dyktige medarbeidere og produserte Zyklon B av ren vitenskapelig interesse, feett!

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: