Waterways – Tsarsten &the Freudian Slippers

Waterways er det andre albumet til Tsarsten &the Freudian Slippers. Debuten Caravanserai som kom i 2015 imponerte og overbeviste undertegnede da, som man kan lese ut av anmeldelsen.

Jeg er ikke noe mindre imponert over Waterways. T&tFS har lagt lista for albumproduksjoner på øverste hylle allerede med debuten, og de har ingen planer om å jenke på standarden. Waterways er om mulig en enda mer gjennomført produksjon enn Caravanserai.

Foto: Guri Dahl

Coveret har allerede vakt oppsikt og fått omtale i bl a Klassekampen. Med utgangspunkt i en akvarell av Siri Austeen har de lagt til et interaktivt, grafisk grep som illuderer vannets fluiditet og dynamikk.

Musikalsk viderefører de det rikt varierte uttrykket som gjorde Caravanserai til et eventyr, og i sentrum står Den Gode Låta, som i T&TFS’ tapning kommer i mange forskjellige varianter og former innenfor deres rikholdige univers av popmusikalske former og referanser.

Tsarsten&co har vært opptatt av vann i et par år, noe som kom til uttrykk gjennom forestillingen «gjennom vann» , urframført på Mir i 2017. «waterways» er fullbyrdelsen av det prosjektet de innevarslet med den forestillingen, hvor også flere av de sentrale låtene på dette albumet ble urframført i tidlige versjoner.

Waterways har et alvorlig budskap, det går en understrøm av øko-sorg og rettmessig vrede over det økonomiske systemets overlagte ødeleggelse av vårt felles livsmiljø, her symbolisert gjennom forgiftningen av våre felles vannressurser. Mester Tsarsten og hennes kompanjonger håndterer denne alvorstunge tematikken med kjærlighet, vidd og humor.

Waterways er tross sitt tunge og tidsaktuelle tema ingen fråtsing i depp og desperasjon, tvertimot er det en fest av velgjørende melodier i en meget lekker produksjon fra Kai Andersens Athletic Sound, mikset av Gøran Grini. en skive til å bli glad av, og i. Som debutplata føles også Waterways ut som et verk til å bo og trives i. Her er det rett og slett drita hyggelig å være.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: