When a Nigerian friend creates a new card game

When a Nigerian friend creates a new card game

Fra vår Afrika-korrespondent og fotograf, Rey Byhre, som befinner seg i Nigeria, har vi fått innblikk i et kortspill utviklet av Ndubuisi Ekwueme, lege, spillutvikler, 3D-printer og sosial entrepenør.

Tekst og Foto Rey Byhre

I frustrasjon, avmakt og med en god dose galgenhumor over den politiske elitens radbrekking av Nigeria, har Ndubuisi utviklet kortspillet Korrupt.

Spillet er helt ferskt og er enda ikke promotert i Nigeria. Men som Ndubuisi forteller oss på facetime, viser utprøving av spillet på familie, venner og andre testpersoner, at folk raskt blir korrupte av å spille det og bryter reglene over en lav sko; noe vi også ser tendenser til i Norge. (Tankene går til egne erfaringer med Monopol.)
Torggata Blads forlag epic.no har gått til innkjøp av 50 kortstokker som vi får i hende litt før jul. På nyåret kommer epic.no med en norsk versjon av spillet.

Her får du en liten smakebit av hvordan spillet tar seg ut.

Torggata Blad er et kompromissløst uavhengig blad og nettmagasin – en humoristisk, systemkritisk og informativ utgivelse som sparker til venstre og høyre, oppover og nedover og midt i balla.

Pr. 2023 er Torggata Blad et forum for en fargerik forsamling av bidragsytere med varierende interesser og orientering. Det er en rar og forhåpentligvis skjærende stemme i koret av norske magasinutgivelser.

Torggata Blad ble grunnlagt i 2007 av
Bror Wyller (forfatter og lege)

Torggata Blad er støttet av: